
Ugnsbakad potatisOfantligt gott till kött och kyckling….å till mycket annat också.
Till fyra portioner behöver du:
• 1 kg tvättad potatis
• 1 dl solrosfrön
• 0,75 dl olivolja
• 50 g smör & flingsalt
• 1 kg tvättad potatis
• 1 dl solrosfrön
• 0,75 dl olivolja
• 50 g smör & flingsalt

Sätt ugnen på 200°C
Ta varje potatis och picka massor med hål i dem. Använd toppen på en spetsig och vass kniv.
Ta varje potatis och picka massor med hål i dem. Använd toppen på en spetsig och vass kniv.

Ta fram folie, (Vill du inte använda folie så kan du också Linda in dem i flera lager bakplåtspapper.) och dela upp potatisarna så de blir två paket.

Ringla över rikligt med olivolja, hyvla över smör med osthyvel, strö över solrosfrön och sedan flingsalt efter smak.

Linda in alltsammans, använd mer folie (eller bakplåtspapper) att linda runt paketet.
Det blir som ett platt paket.
Det blir som ett platt paket.

Lägg i en ugnsfast form och baka i ca 45-60 minuter.
Servera potatisen till kött, kyckling, fisk….whatever. Sååå gott är det!